Roman Hájek

Nebojme se komunální politiky Česká republika Středočeský

Roman si prošel druhým ročníkem Nebojme se komunální politiky, při kterém absolvoval semináře hodnotového leadershipu s Vlastou Jarošem, právní maximum a veřejné zakázky s Markem Zelenkou, participace s Martinem Nawrathem a obecní rozpočty s Lucií Sedmihradskou. Celou dobu ho mentoroval zastupitel Teplic Jakub Mráček a Romanovými finálními projekty se staly worshopy na rozvoj komunikačních dovedností pro budoucí kandidáty a kandidátky v Kladně. Co říká na svou zkušenost s programem? „Předtím: Něco vás hněte. Založit ruce do klína není váš styl. Ale jít do politiky? Snáz se hledají důvody, proč to nedělat: Nebudu tomu rozumět. Nevím, kudy do toho. A vůbec, politika je přece špína, tak proč si kazit karmu? Potom: Víte, že se tomu dá porozumět. Víte zhruba, kudy. Víte (nebo tušíte), jestli to je opravdu cesta pro vás. Ale hlavně víte, že v politice je řada slušných a inspirativních lidí a že o vstupu do ní uvažují další skvělé duše s podobným mindsetem jako vy. Vědomí, že v tom nejste sami, vás neskutečně posílí.“