ART-Tellier je volné sdružení osob se zájmem o umění a kulturu užívající prostory ateliéru Stanislava Štěpa, který je otevřený pro každého. Prostorově je propojen se skladem antikvariátu a knihkupectví Abnormalizace sídlícím v bývalém obchodě s textilem na návsi v Cerekvicích nad Bystřicí. Chceme se setkávat při náročnější a na venkově nedostupnější aktivitě, kterou je tištění na grafickém lisu. Roztírat tiskařské barvy je pro jednotlivce neúčelné, natož si pořizovat lis.

Grafický lis by měl dát společné činnosti a kultuře v obci novou dynamiku, tvořit se bude nejen v ateliéru, ale i mimo něj za spolupráce s obecním úřadem, spolky, MŠ a ZŠ na jejich akcích pro veřejnost. I začátečnické grafické tisky např. linoryt, jsou působivé a motivují zúčastněné k zapojení se. Skrze společnou tvůrčí práci umožníme nám všem vycházet ze svých sociálních bublin, rozvíjet dovednosti a estetické cítění, vzájemně se poznávat i z jiných stránek a povzbudit se k další, nejen výtvarné, aktivitě.

realizátor: Veronika Jašíková
místo: Cerekvice nad Bystřicí, Královehradecký kraj