Skupina 20 rodin z Prahy 11 zakládá první sousedskou klubovnu v této lokalitě a chce ji s pomocí dalších lidí z okolí vybavit a oživit. Pravidelně se zde budou pořádat různorodé individuální i skupinové aktivity členů klubovny a to napříč generacemi. K účasti na části aktivit bude přizvána i širší veřejnost.

Zázemí klubovny má umožnit členům a veřejnosti z okolí realizovat vlastní nápady na společné aktivity, setkání, sdílení, oslavy, workshopy, tematické diskuze, promítací večery, spolupráci, pracovní zázemí a podpořit setkávání a vzájemnou výpomoc v rámci celých rodin a napříč generacemi. Díky této možnosti se zlepší sousedské vztahy mezi členy i návštěvníky z řad veřejnosti a vznikne otevřený prostor pro další sousedské aktivity a nápady na zlepšení každodenního života na sídlišti Jižní Město. Projekt Sousedské klubovny směřuje k tomu, aby se v anonymitě sídlištního života vytvářelo více sousedských a přátelských vazeb.

realizátor: Lukáš Vraný
místo: Praha, Hlavní město Praha