Spolek Dobro-volně plánuje za pomoci svých dobrovolníků, obyvatel Domu s chráněnými byty a města Štětí rozšířit možnosti přilehlé zahrady domu, která je méně využívaná. Nyní se na zahradě nachází altán a travnaté prostranství, které příliš nevyhovuje méně mobilním obyvatelům domu. Vysázením levandulového pole, zvýšenými záhony a smyslovou cestou dá tak zcela nový ráz místní lokalitě a příležitost k setkávání lidem všech generací.

Rodinní příslušníci obyvatel se zbaví obav, že se jejich dítě na návštěvě babičky či dědečka bude nudit. Zahrada nebude sloužit jen jako místo k relaxaci a k trávení volného času, ale také bude využívána jako užitková. Komunita má díky vysazení, péči a následnému zpracování drobného ovoce, zeleniny a bylin další smysluplný důvod pro společná setkávání.

Dům se zahradou se nachází na okraji města, tudíž jsou zdejší senioři odříznutí od místního dění. Jedním z reálných řešení, jak sem vnést život, je prostřednictvím zvýšení atraktivity přilehlé zahrady.

realizátor: Dobro-volně, z.s.
místo: Štětí, Ústecký kraj