Spolek Slovácko sa učí, z.s. chce s pomocí rodičovské veřejnosti spojené se Svobodnou slováckou školou, která bude působit od září 2018 v obci Hostějov, se zapojením dobrovolníků z řad obce, jejích představitelů a aktivních občanů obce vybudovat zázemí pro společné setkávání a společné aktivity, při kterých se budou setkávat všechny generace občanů, a to z řad starousedlíků a rodičů s dětmi, které budou do obce pravidelně dojíždět do komunitní svobodné školy. Tímto způsobem bychom rádi sblížili a posílili vztahy v již fungující komunitě a zároveň umožnili její rozšíření o nově příchozími členy komunity, neboť obec je poměrně nízce obydlená a vnímáme jako důležité utváření dlouhodobých vzájemných pevných vazeb. Z projektových peněz chceme zakoupit materiál na zbudování zastřešeného altánku pro společné setkávání a vybavit dílničku, ve které by mohli předávat své zkušenosti zejména starší obyvatelé obce další generaci i nově příchozích členů komunity a učit je základům rukodělných prací.

slovackaskola.cz

realizátor: Slovácko sa učí, z.s.
místo: Hostějov (Uherské Hradiště), Zlínský kraj
období realizace: 1. 7. 2018 – 31. 5. 2019