Spolek občanů a přátel Nové Středokluky: Nesouhlas se záměrem investora výstavby nového distribučního centra PPL Sever ve věci plánované organizace dopravy

Živá komunita Česká republika Středočeský

Poblíž Středokluk se připravuje výstavba Distribučního centra PPL Sever. Problém spočívá v tom, že investor a projektant naplánovali dopravní napojení výstavby a provozu centra výhradně z dálnice D6 přes Dobrovíz a Nové Středokluky přes vrátnici firmy PORR. Nové Středokluky se nacházejí v hlukovém pásmu letiště Praha, vede zde železniční trať a nově by navíc hlukem a zplodinami z automobilového provozu ohrožovala životní prostředí občanů další narůstající doprava. Nové centrum by mělo obsluhovat oblast severně od Prahy, takže dodávky PPL by jezdily i přes další blízké vesnice. Místní spolek usiluje o změnu dopravního napojení tak, aby nebyla vedena přes vesnice po silnicích III. třídy, ale přímým nájezdem na dálnici D7, který se i vzhledem k místu výstavby a provozu nabízí z hlediska ochrany životního prostředí jako šetrnější řešení.

realizátor: Spolek občanů a přátel Nové Středokluky
místo: Nové Středokluky