Tanec dětem z Ukrajiny

Nezisková organizace Tanec Praha se zaměřila na pomoc umělcům, kteří jsou schopni nejen pracovat na svých projektech, ale také pomáhat dětem z Ukrajiny uměním překonávat trauma. Brzy po začátku uprchlické krize umělci začali s pravidelnými pohybovými dílnami ve dvou studiích na Žižkově a s projektem „Divadlo a tanec do ubytoven“. V rámci projektu Tanec dětem z Ukrajiny proběhly dílny pro děti s názvem Tanec dětem z UAD. Všechny dílny proběhly s živou hudbou, 12 dílen pro děti dvou různých věkových kategorií. Dílny vedly ukrajinské lektorky, doprovázeli čeští hudebníci, improvizátoři k tanci. Celkem se lekcí účastnilo 65 dětí. V létě proběhl příměstský tábor s názvem název Summer Camp for UA na dětském hřišti na Karlínském náměstí. Tábor proběhl za velkého zájmu dětí z Ukrajiny (namísto plánovaných 16 dětí jich bylo 19) a současně významně podpořil i ukrajinské umělce a jejich vzájemnou spolupráci. Tábor nabízel široké spektrum kreativních aktivit v oblasti tance  a výtvarného umění- Děti měly opět možnost tančit s živou hudbou. Na závěr tábora se konala prezentace pro rodiče. Tábor děti velmi bavil a měl velmi pozitivní ohlasy i od rodičů.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: Tanec Praha z.ú.
místo: Praha, Hlavní město Praha
období realizace: 1. července 2022 – 30. Srpna 2022