Veronika van der Ent

Nebojme se komunální politiky Česká republika Středočeský

Veronika se zapojila do prvního ročníku programu Nebojme se komunální politiky a zúčastnila se dvou společných setkání, jednoho v Praze a jednoho v Moravičanech. Jejich tématy byly právní maximum zastupitelů, občanský lobbing, leadership a sdílení formou balintovské skupiny (strukturovaná forma skupinové supervize). Mentorkou Veroniky byla Petra Kolínská, bývalá náměstkyně pražské primátorky. Po ukončení programu se Veronika chopila aktivního budování alumni skupiny pro absolventy a absolventky. Co říká Veronika o svém zapojení programu: „Zapojením v projektu jsem získala tolik užitečného – setkání se zajímavými a aktivními lidmi z celé ČR, spoustu inspirace a nových informací. V průběhu jsem se kdykoliv mohla poradit s mentorkou a v několika případech to byly rady opravdu cenné a díky nim se posunuly i mé veřejné aktivity. Pokud vnímáte, že strach či nekompetentnost je brzda vašeho angažmá ve veřejném životě, pak velmi doporučuji zapojit se právě do tohoto projektu!“