Vítáme Vás sousedé

Z Ukrajiny mezi nás Česká republika Olomoucký

Spolek na Horňácku se zaměřuje na práci s těhotnými ženami, s ženami po porodu, s miminky, ale i většími dětmi, nabízí aktivity pro dospělé a i pro seniory. Od začátku války Ukrajiny s Ruskem pomáhá ukrajinským příchozím v obcích Javorník, Hrubá Vrbka a Kuželov. Od června do září uskutečnil 4 sousedská setkání spojená s grilování a opékáním. V červnu proběhla akce směřována ke Dni otců, spojená s tvořením. Tatínci se také zapojili a pomohli nám s vybudování pískoviště v komunitní zahradě, aby i noví sousedé z Ukrajiny mohli zahradu využívat. V červenci pozvali všechny na grilované sýry od místního sýraře. Současně uspořádali turnaj v badmintonu. Překvapením bylo, že se zapojili téměř všichni. A později děti hrály badminton vedle domu v boční uličce. V srpnu se konalo grilování masa s hledáním pokladu po obci, aby sousedé zažili noční stezku a nebáli se vyjít ven po setmění. V září se konal poslední táborák spojený s ukončením prázdnin a vítáním nového školního roku. Maminky pomohly s osázením nových květinových záhonů v zahradě. Místní obyvatelů část květin darovali a tak se mohlo pracovat s radostí a úsměvem.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: Spolek pro rodinu