Vraťme ukrajinským dětem radost – představení Zvířátka a poklad

Z Ukrajiny mezi nás Česká republika Hlavní město Praha

V průběhu prázdnin spolek v komorním Divadle MA v Žitné ulici organizoval ukrajinský dětský divadelní tábor. V pravidelných kreativních dílnách děti zapojili také do výroby masek, kostýmů, hudebních nástrojů, které se použily do představení. Jednou do týdne na děti čekal kulturní výlet. Spolek dál pracoval s těmito dětmi, pomoci jim s vlastní seberealizací. Dětské představení hrály ukrajinské děti pro děti. Odehrály zdarma pro dohromady 10 představení pohádky Zvířátka a poklad. Díky průběžnému českému a ukrajinskému překladu byla pohádka vhodná jak pro ukrajinské, tak i pro české děti. Bohužel nebylo možné přijmout všechny malé diváky, protože zájem byl veliký, odhadem bylo asi o 100 místenek méně. Nejvíce se líbilo představení poslední víkend akce, kdy organizátoři pro návštěvníky připravili překvapení v podobě návštěvy Mikuláše, čertů a anděla. Navíc  si všichni zazpívali české a jednu ukrajinskou koledu.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: Estela Productions, z.s.
místo: Praha 1, Hlavní město Praha
období realizace: 15.11. 2022 – 11.12.2022