Komunitní prostor Karnola usiluje především o spojování obyvatel a komunit v Hranicích a přilehlém okolí, jež mají zájem o kulturu, umění a veřejný život. V prostorách staré fabriky, které komunita soustředěná kolem spolku Zvěř z.s. zrekonstruovala, vznikl unikátní prostor, který v Hranicích nemá obdoby. Cílem je posílit komunity, které se nechtějí uzavřít v bublině maloměsta, ale naopak touží své okolí obohatit o nové obzory. Karnola chce primárně dát prostor široké veřejnosti k realizaci svých nápadů a zároveň jim nabídnout možnost poznávat nové inspirativní lidi nebo projekty i mimo-hranické. Nadace Via nám svým finančním příspěvkem umožnila v rámci komunitního a kulturního prostoru Karnola vybudovat i malou kavárnu, která slouží jako občerstvovna pro návštěvníky prostoru a pro akce, které spolek pořádá. Kavárna je prozatím otevřená přednostně v době konání akcí s výhledem zpřístupnit ji i v některé dny v odpoledních hodinách. Tímto svým fungováním podporuje návštěvnost prostor a také rozšiřuje prostor pro setkávání. Spolek finančním ziskem z provozování kavárny částečně zabezpečuje svou finační udržitelnost.

realizátor: Zvěř, z.s.
místo: Hranice, Olomoucký kraj