Spolek Dobrá společnost chce vytvořit komunitní prostor pro setkávání a pořádání pravidelných kulturních aktivit v přízemí památkově chráněného domu přímo na hlavním chotěbořském náměstí. Jeho součástí bude kavárna a prodejna lokálních produktů, knihkupectví zaměřené zejména na malá nakladatelství a autorské knihy, bezobalový obchod a prostor pro tvůrčí dílny. Bude sloužit také jako netradiční infocentrum pro návštěvníky zaměřené na udržitelné formy cestování a distribuční místo zeleninové farmy. V plánu je pořádání výstav, projekcí filmů, tvůrčích dílen pro děti i dospělé, autorských čtení a pravidelných tematických setkávání, zaměřených mj. na ekologické zemědělství, veřejný prostor měst a vesnic, tradiční řemesla, alternativní formy vzdělávání apod. Zastávka194 by měla ideálně sloužit i jako „sběrna nápadů“ na zlepšení života ve městě. Aktivity se budou rozšiřovat i do prostoru náměstí pořádáním sousedských slavností, komentovaných procházek a výstav pod širým nebem.

www.dobraspolecnost.org
zastavka194.dobraspolecnost.org