Žijeme spolu

Živá komunita Česká republika Olomoucký

Projektem Žijeme spolu se nám povedlo aktivizovat obyvatele centra města v diskusích a brigádách a pomoci tak budoucí lepší podobě a využívání veřejného prostoru. I malé krůčky společným a správným směrem jsou dobré a skrz ně se snažíme zabránit pustnutí života a veřejného prostoru v našem městě. Realizovali jsme čtyři veřejné brigády, veřejné diskuse k odstranění zbytečných drobných bariér pro cyklodopravu ve městě a modernizaci hlavního parku města tj. Sady 1. Máje. Součástí naší intervence byly i happeningy spojené s prezentacemi zajímavých osobností na PechaKucha Night a během Dnů arichitektury.

Cílem Šumperského okrašlovacího spolku je oživení, zvelebení a aktivizace života v historickém centru města Šumperka, tak aby se zde lépe žilo. Díky odborné a finanční pomoci Nadace Via se nám podařilo realizovat více jak šest akcí na kterých se aktivně podíleli desítky obyvatel našeho města a stovky účastníků si díky tomu dozvěděli o zajímavých architektonických, podnikatelských či uměleckých počinech v Šumperku či našich rodáků ve světe.

Šumperský okrašlovací spolek

realizátor: Šumperský okrašlovací spolek