Podnikatel Sanjiv Suri vyzývá své přátele: Probuďme v mladých lidech filantropii

Podnikatel a majitel Zátiší Group Sanjiv Suri vyhlásil předvánoční dárcovskou výzvu. Chce získat peníze na program Nadace Via Dobro-druzi, který probouzí filantropii u dětí a mládeže v Česku.

„Podpořme mladé lidi v jejich nadšení, ochotě pomáhat a měnit svět k lepšímu!“ vyzývá ve své on-line dárcovské výzvě na stránkách Darujme.cz Sanjiv Suri, který si dal za cíl získat od svých přátel a veřejnosti částku 1,2 milionu korun. Ke každé darované koruně pak přidá další korunu ze svého. „K částce, kterou se rozhodnete darovat, velmi rád přidám stejnou částku a váš dar tak zdvojnásobím,“ dodává.

Program Dobro-druzi umožňuje dětem a mladým lidem uskutečnit svůj filantropický nápad – vybírat peníze pro nemocné, hendikepované děti nebo osamělé seniory ve svém okolí. Nadace Via týmům mladých filantropů pomáhá s organizací benefičních akcí. Letos se do programu zapojí 13 týmů, tedy celkem asi 200 dětí a mladých lidí. V dalších letech chce nadace program dále rozšiřovat.

Sanjiv Suri je majitelem Zátiší Group, která provozuje síť luxusních restaurací, cateringové služby a inovativní divizi Fresh&Tasty. Firma věnuje na filantropické projekty desítky procent svého zisku. Sám Sanjiv Suri pomáhá dlouhodobě řadě dobročinných projektů, v minulosti například projel rodnou Indií na kole, aby získal peníze na projekty Lékařů bez hranic. Za své filantropické počiny letos obdržel Cenu Via Bona.

Sanjiv Suri vyzývá své přátele před Vánoci o příspěvky na dobročinnost každoročně. Letos spustil svou výzvu on-line. Podobné internetové dárcovské výzvy jsou ve světě velmi populární. Nadace Via proto ve spolupráci s Nadací Vodafone v lednu spustí novou verzi stránek Darujme.cz tak, aby si během několika minut mohl kdokoliv – podobně jako Sanjiv Suri – založit svou vlastní výzvu. A poprosit své přátele, aby namísto vánočního či narozeninového dárku věnovali peníze na dobročinnost.

Dárcovskou výzvu Sanjiva Suri najdete zde.