Chcete změnit místo, kde žijete? Požádejte si o grant na zlepšení sousedských vztahů

Bylinková zahrada před farou, obnova historického památníku nebo společná pomoc mladých lidí seniorům ze vsi. To jsou příklady projektů, které mají společnou jednu věc: vytvářejí je sousedé, kteří chtějí společně zlepšit místo, kde žijí. Přesně takové nápady finančně a mentorsky podpoříme v novém ročníku programu Živá komunita.

 

Do programu se mohou hlásit malé neziskovky, ale i skupiny aktivních lidí s nápady na oživení veřejného prostoru, vytváření míst pro setkávání, ale také s projekty na ochranu veřejného zájmu. K rozdělení je v Živé komunitě na rok 2019 připraveno až 4,5 milionu korun.

Kromě grantu ve výši až 100 000 Kč navíc podpoření získají možnost expertních konzultací i účast na odborných seminářích a společných setkáních. Poskytneme vám také možnost založit si dárcovskou kampaň na Darujme.cz, abyste mohli získat další prostředky na svůj projekt přímo od dárců v místě, kde žijete.

Hledáme a podporujeme všechny, kdo chtějí zlepšit život ve svém sousedství, něco dohromady tvořit a prostřednictvím společných zážitků upevnit mezilidské vztahy. Stejně tak hledáme a podporujeme ty, kteří se aktivně podílejí na veřejném životě své obce a hájí svá práva. Prostřednictvím programu Živá komunita pomůžeme lidem, kteří ví, jak na to, ale chybí jim prostředky, zkušenosti či dovednosti,“ shrnuje Michaela Rázgová, programová manažerka Nadace Via.

Letos jsme pro zájemce o podporu připravili několik novinek. Namísto přihlášky nejprve vyplníte na webu jednoduchý dotazník a my vám pak doporučíme nejvhodnější formu podpory. Žádosti nemají uzávěrku, o podporu tak můžete zažádat, kdykoliv potřebujete. „Cílem je celý proces přihlášení co nejvíc zjednodušit,“ dodává Michaela Rázgová.

Více informací o Živé komunitě a odkaz na vstupní dotazník naleznete na stránce https://www.nadacevia.cz/ziva-komunita/.

Program Živá komunita je financován z darů manželů Dvořákových, Bader Philanthropies, Nadačního fondu proti korupci a výnosu z Dobročinné aukce Nadace Via.