Fond Tři sestry pomáhají

O FONDU

Hudební skupina Tři sestry si u Nadace Via založila svůj vlastní dárcovský fond na konci roku 2011. Posláním fondu je podporovat ty potřebné, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých, či ty, které se nečekaně ocitnou v těžké životní situaci vinou úrazu, nehody, nemoci či jiné osobní tragédie. Za 10 let pomohla již v 16 konkrétních případech dohromady částkou 365 000 Kč.

„Snažíme se pomáhat hlavně těm spoluobčanům, kteří to díky svým  hendikepům nemají v životě snadné. Z fondu jsme v minulosti přispěli třeba na elektrický vozík nebo na rehabilitační pobyt hendikepované holčičky, anebo prostě jen zaplatili uhlí na jednu zimu ženě, která se ocitla v těžké životní situaci. Všechny žádosti o podporu posuzujeme v kapele osobně a individuálně, “ říká kapelník a baskytarista TŘÍ SESTER Tomáš „Magor“ Doležal. Karel Bartáček (vlevo) má i díky fondu Tři sestry nový vozík.

PODPOŘENÉ PROJEKTY

V roce 2019 Fond Tři sestry pomáhají podpořil 15 příběhů lidí s hendikepem nebo v nouzi. Příspěvek putoval například na rehabilitace malé Anetce. Příspěvek na pomoc pečovatelské služby při péči o svého manžela obdržela paní Eva. Martin, osminásobný mistr světa ve vzpírání pro zrakově postižené, obdržel sponzorský dar, aby se mohl zúčastnit MS ve vzpírání pro zrakově postižené v Egyptě. Ladislav, který ochrnul po těžké nehodě, obdržel příspěvek na speciálně upravený automobil.

V současné době jsou veškeré prostředky fondu rozděleny, a příjem žádostí o podporu je proto dočasně pozastaven.

Z ČEHO JE PROJEKT FINANCOVÁN

Peníze do fondu vkládají sami členové kapely a jejich přátelé a fanoušci, ať již přímými vklady do fondu, či dary do nadační aukce anebo prostřednictvím kampaní na www.darujme.cz.

KONTAKT:

via@nadacevia.cz