Zveme vás na sérii workshopů „Word a Publisher prakticky“

Tvoříte s vaší neziskovkou letáky, brožury, pozvánky na akce, výroční zprávy, reportujete dárci? Zveme vás na cyklus „Word a Publisher prakticky aneb Jak rychle a efektivně vytvářet (krásné) dokumenty“

Kancelářské aplikace Word a Publisher pomáhají s přípravou dokumentů. A mají mnohem více možností, než zná zná většina uživatelů. Navíc, u dokumentů a letáků bychom měli dbát mimo jiné na jejich estetiku – znáte základní pravidla typografie, kdy se používají jaká písma, jak rozložení na stránce ovlivňuje vnímání dokumentu? Chcete vytvářet jednoduché infografiky a naučit se, k čemu je dobré použití šablon?

Nabízený vzdělávací cyklus se skládá ze 3 odpoledních workshopů, které na sebe vzájemně navazují:

• pondělí 23. listopadu, 14:00–18:00
• středa 25. listopadu, 14:00–18:00
• středa 2. prosince, 14:00–18:00

Workshop vám odpoví na otázky:
• Jaké funkce ve Wordu vám usnadní tvorbu dokumentů? Jak efektivně používat styly?
• Jak využívat pokročilé funkce Wordu – tvorba obsahu, seznamů obrázků, či tabulek, citací, sledování změn, přidávání komentářů.
• Jaké jsou typografické zásady? Jaké písma použít, jaké zvýraznění použít?
• Na co lze využít Publisher, jak používat jeho funkce, jak si připravit dokument k tisku?

Konkrétní obsah workshopů bude přizpůsoben potřebám účastníků. V přihlášce nám proto prosím sdělte s čím nejvíce ve Wordu a Publisheru bojujete, s čím byste chtěli poradit nebo jste slyšeli, že ve Wordu a Publisheru lze, ale nevíte jak na to?
Přihláška k vyplnění zde (Google formulář)
Přihlášky posílejte do středy 18. listopadu.

Workshop je primárně určený pracovníkům nestátních neziskových organizací, které byly v minulosti podpořeny z grantů Nadace Via. Za jednu organizaci se může účastnit pouze 1 osoba.

Vzdělávací cyklus se koná v rámci programu Viadukt s podporou US Embassy..