Nemocnice a Nadace Via děkují za podporu v těžkých časech

Na jaře letošního roku se v České republice vzedmula obrovská vlna solidarity, která stále trvá. Děkujeme všem, kdo se zapojili do sbírky organizované Nadací Via na podporu nemocnic bojujících s koronavirem během koncertu České filharmonie.

Díky darům tisíců lidí se nemocnice dokázaly na nápor pacientů s touto nemocí rychle připravit. Mohou tak lépe pomáhat pacientům s COVID-19 také dnes, když počet případů tohoto onemocnění stoupá. Do sbírky se zapojilo přes 20 tisíc laskavých dárců, kteří společně darovali 7,5 milionu Kč.

Každé z pěti nemocnic zaslala Nadace Via 1 430 000 Kč. Tři pražské a dvě brněnské nemocnice využily tyto prostředky na mimořádný nákup zdravotnického materiálu a vybavení. Nemocnice Na Homolce a Fakultní nemocnice Brno se díky dárcům dostatečně zásobily ochrannými pomůckami a testy. Další tři nemocnice – Fakultní nemocnice sv. Anny v Brně, Fakultní nemocnice Motol a Nemocnice Na Bulovce – použily dar na pořízení nezbytných přístrojů pro oxygenaci, ventilátorů, monitorů životních funkcí, techniky na operační sály a stavebních úprav chránících pacienty a personál.

Článek o průběhu unikátního benefičního koncertu České filharmonie, který z Dvořákovy síně Rudolfina v přímém přenosu vysílala ČT, si můžete přečíst ZDE.

Celý tým Nadace Via se k poděkování našich lékařů a lékařek, sester a dalších zdravotníků s vděčností připojuje. Jsme hrdí na to, že žijeme ve společnosti, kde jsou lidé ochotní si v časech krize pomáhat.