Místo, kde žijeme

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ BYL UKONČEN, PROBÍHÁ JEJICH VYHODNOCENÍ.
DALŠÍ ROČNÍK PROGRAMU BUDE VYHLÁŠEN NA JAŘE 2019.
O PROGRAMU
Program pro ty, kteří chtějí propojit místní lidi, firmy a instituce a společně upravit nějaké konkrétní veřejné prostranství, ať už jde o park, náves, náměstí či třeba malý zarostlý plácek. Chceme pomoci proměnám takových míst, které se stávají základnou pro další setkávání a pomůžou k tomu, že vaše okolí ožije. Pomůžeme vám začít, ale hodně toho bude na vás!
Chceme vás podpořit, abyste přeměnili konkrétní veřejný prostor dle potřeb veřejnosti. Abyste spolupracovali s různými lidmi z různých sfér veřejného života, vytvořili prostor pro diskusi, umožnili lidem zapojit se do života obce a prohloubili vztah lidí k místu, kde žijí.
Pro více informací můžete sledovat facebookový profil Místo kde žijeme a můžete si také pročíst příběhy podpořených projektů, a to v rámci našeho ViaBlogu. Tady jsou některé z nich:
CO NABÍZÍME
— 300 000 Kč na plánování a obnovu/výstavbu veřejného prostranství
— odborného konzultanta/konzultantku, který/á je vaším průvodcem/průvodkyní v průběhu přípravy a plánování i při samotné proměně veřejného prostranství
— účast na třech odborných seminářích, tematicky vycházejících z průběhu projektů (plánování proměny s veřejností, získávání místních zdrojů a stavba s dobrovolníky)
KOMU JE PROGRAM URČENÝ
Nestátním neziskovým organizacím (NNO), příspěvkovým organizacím (PO), účelovým zařízením církví (ÚZC) a obcím do 2 000 obyvatel. V obcích a městech nad 2 000 obyvatel musí být nositelem projektu NNO/PO/ÚZC (obec či město jsou tedy partnerem projektu).

KDE NAJDETE INSPIRACI?
Na mapě podpořených projektů ZDE. Filtrovat můžete podle názvu programu.
NA KOHO SE MŮŽETE OBRÁTIT
Pavla Jenková, 732 862 903, pavla.jenkova@nadacevia.cz
Vladimír Mikeš, 737 080 557, vladimir.mikes@nadacevia.cz

ZAJÍMAJÍ VÁS NOVINKY O PROGRAMU?
Přihlaste se zde k odběru newsletteru.

Z ČEHO JE PROGRAM FINANCOVÁN
– z daru projektových marketů Hornbach (partner programu)
– z daru The Hamer Foundation
– z daru Martina Kulíka