Místo, kde žijeme

PROGRAM JE VYHLÁŠENÝ – PŘIHLASTE SE A OŽIVTE MÍSTO, KDE ŽIJETE!
UZÁVĚRKA JE 14. ČERVENCE 2017
O PROGRAMU
Program pro ty, kteří chtějí propojit místní lidi, firmy a instituce a společně upravit nějaké konkrétní veřejné prostranství, ať už jde o park, náves, náměstí či třeba malý zarostlý plácek. Chceme pomoci proměnám takových míst, které se stávají základnou pro další setkávání a pomůžou k tomu, že vaše okolí ožije. Pomůžeme vám začít, ale hodně toho bude na vás!
Chceme vás podpořit, abyste přeměnili konkrétní veřejný prostor dle potřeb veřejnosti. Abyste spolupracovali s různými lidmi z různých sfér veřejného života, vytvořili prostor pro diskusi, umožnili lidem zapojit se do života obce a prohloubili vztah lidí k místu, kde žijí.
Pro více informací můžete sledovat facebookový profil Místo kde žijeme a můžete si také pročíst příběhy podpořených projektů, a to v rámci našeho ViaBlogu. Tady jsou některé z nich:
CO NABÍZÍME
— 300 000 Kč na plánování a obnovu/výstavbu veřejného prostranství
— odborného konzultanta/konzultantku, který/á je vaším průvodcem/průvodkyní v průběhu přípravy a plánování i při samotné proměně veřejného prostranství
— účast na třech odborných seminářích, tematicky vycházejících z průběhu projektů (plánování proměny s veřejností, získávání místních zdrojů a stavba s dobrovolníky)
KOMU JE PROGRAM URČENÝ
Nestátním neziskovým organizacím (NNO), příspěvkovým organizacím (PO), účelovým zařízením církví (ÚZC) a obcím do 2 000 obyvatel. V obcích a městech nad 2 000 obyvatel musí být nositelem projektu NNO/PO/ÚZC (obec či město jsou tedy partnerem projektu).

KDE NAJDETE INSPIRACI?
Na mapě podpořených projektů ZDE. Filtrovat můžete podle názvu programu.

SOUBORY KE STAŽENÍ
– text vyhlášení
– formulář žádosti
– formulář rozpočtu
– kritéria pro posuzování projektů

NA KOHO SE MŮŽETE OBRÁTIT
Pavla Jenková, 732 862 903, pavla.jenkova@nadacevia.cz
Vladimír Mikeš, 737 080 557, vladimir.mikes@nadacevia.cz

ZAJÍMAJÍ VÁS NOVINKY O PROGRAMU?
Přihlaste se zde k odběru newsletteru.

Z ČEHO JE PROGRAM FINANCOVÁN
– z daru projektových marketů Hornbach (partner programu)
– z daru The Hamer Foundation
– z daru Martina Kulíka