Chcete se zúčastnit pražského půlmaratonu? Běžet můžete i za dobrou věc

Druhého dubna se v Praze koná další z tradičních populárních běhů v rámci seriálu RunCzech, pražský půlmaraton (celým názvem Sportisimo 1/2Maraton Praha 2016). Zúčastnit se ho může kdokoliv a navíc – může běžet i za dobrou věc.

Nadace Via už pátým rokem organizuje speciální projekt, takzvaného Filantropického Emila. Celé to funguje takto: Zakoupíte si u nás startovní číslo a následně vám vytvoříme profil na specializovaných stránkách. Stanovíte si částku, kterou chcete vybrat pro Nadaci Via a následně žádáte své kamarády, známé a rodinu, aby vás „nakopli“, tedy aby vám na běh přispěli. A tím přispěli na projekty, které podporuje Nadace Via.

Kam půjdou vybrané peníze? Rozdělíme je v programu Rychlé granty. Ten pomáhá aktivním lidem po celém Česku, kteří se postaví nějaké nepravosti ve svém okolí – například když bojují s korupcí, chtějí upozornit na podezřelé změny územního plánu, chtějí zachránit architektonicky cennou stavbu apod. Příklady, jak Rychlé granty pomáhají lidem po celém Česku, najdete v tomto článku. Z každého pražského půlmaratonu se nám podaří získat kolem 100 000 Kč. 

Běhání za dobrou věc je ve světě v rámci městských běhů běžné. Snažíme se tuto formu dobročinnosti šířit i v Česku.

Cena startovního kódu pro Filantropického Emila činí 1200 Kč. Běžet lze i bez toho, aniž byste vybírali peníze pro Nadaci Via od svých známých a kamarádů. V takovém případě činí cena startovního čísla u Nadace Via 2200 Kč.

Chcete se stát Filantropickým Emilem? Poradíme ve všem, co potřebujete.

Kontakt: Kristýna Janská, kristyna.janska@nadacevia.cz / Tel.: 604 612 817

1602_CharityBanner_745x100_headbanner

 

ČTĚTE TAKÉ: Deset příběhů, které ukazují, jak pomáhá Nadace Via

ČTĚTE TAKÉ: Vyhlásili jsme Rychlé granty pro ty, kteří se chtějí bránit nekalostem ve svém okolí

Autor titulní fotografie: Prague International Marathon