Mentorská podpora

AKTUÁLNĚ JE PROGRAM MENTORSKÉ PODPORY NAPLNĚN A PRO DALŠÍ ZÁJEMCE UZAVŘEN.
Pro koho je výzva určena
Jste aktivní ve své obci a komunitě? Organizujete sousedské slavnosti, obnovu parků, budujete místa pro setkávání, zkrátka snažíte se zlepšit místo, kde žijete? Napadlo vás někdy, že byste se zapojili do života ve své obci i jako komunální zastupitel/ka? Pak je tato výzva určena pro vás!

Proč komunální politika
V Nadaci Via jsme přesvědčeni, že obce a města nemohou dobře fungovat bez zapojení aktivních lidí, hybatelů a hybatelek. Oživit město a zlepšit situaci v něm je možné jak organizací komunitních akcí, tak i kandidováním do zastupitelstva a tedy angažováním se v komunální politice.

Proč mentorská podpora
Mentoring je z našich zkušeností osvědčeným způsobem, jak propojovat lidi a sdílet  informace, zkušenosti či inspiraci. Skrze něj podpoříme aktivní lidi, kteří jsou na počátku své cesty od dobrovolnictví či aktivismu do komunální politiky. Mentoring budou poskytovat zkušení komunální politici a političky, kteří sami prošli cestou od komunitního hybatele či hybatelky. Mentory budou také odborníci a odbornice na nejrůznější témata související s prací v komunální politice.

V čem vás podpoříme
Mentorská podpora vám umožní konzultovat vaše nápady a projekty se zkušenými komunálními politiky a odborníky. Konkrétní podoba bude záležet na vašich potřebách a požadavcích. Může se například týkat oblastí jako je fungování zastupitelstva a radnice, pravomoci samosprávy, hospodaření obce, zapojování občanů nebo rozvoje komunikačních dovedností. Finální podoba podpory bude záležet na vás.
Získáte až 10 hodin mentorské a odborné podpory, možnost potkat se s podobnými lidmi a získáte tipy odjinud. Pomůžeme vám s výběrem konkrétních témat a vyhledáním mentorů a mentorek.

Jak se přihlásit?
Hlásit se můžete průběžně. Výzva je otevřena do 15. září nebo do naplnění počtu účastníků a účastnic. V rámci pilotní fáze poskytneme podporu 12 lidem.
Pro přihlášení pošlete vyplnění krátký dotazník (ke stažení ZDE) Štěpánu Drahokoupilovi na stepan.drahokoupil@nadacevia.cz. Poté co od vás obdržíme dotazník, domluvíme se na individuální schůzce nebo Skypu.

Chcete-li se dozvědět více, napište nám.
Štěpán Drahokoupil
E: stepan.drahokoupil@nadacevia.cz