Nebojme se komunální politiky

Podporujeme aktivní lidi, kteří chtějí vstoupit do komunální politiky. Organizujeme veřejné debaty a přinášíme praktické informace, co vstup na radnici obnáší – jak být dobrým a lidem otevřeným vedením města, ale také konstruktivní opozicí. Také chceme na dobrých příkladech ukázat, že na vstupu do komunální politiky není nic podezřelého, ale že to je krok, který zasluhuje respekt a podporu.

Nebojme se komunální polititky
Abychom zvýšili náš dopad, na tématu spolupracujeme s dalšími partnerskými organizacemi – s Nadací Jablotron, se spolkem Mladí občané a organizací EDUin.
Náš cíl do nadcházejících komunálních voleb:
–          20 příhraničních regionů
–          60 veřejných debat, 2000 návštěvníků
–          100 vyškolených aktivních lidí připravených vstoupit do politiky
–          100 vyškolených začínajících politiků (realizuje partnerská organizace)

Veřejné debaty v českých městech
Co vše obnáší vstup do komunální politiky? V čem vám změní život? Jak funguje samospráva? Jaké má radnice možnosti zapojit občany do rozhodování? Na tato a podobná témata pomáháme aktivním lidem v českých městech pořádat veřejné diskuse. Každoročně pomáháme zorganizovat sérii debat v 5 městech. Soustředíme se na města malé a střední velikosti do 20 000 obyvatel v příhraničních oblastech Česka.

Vzdělávání těch, kteří chtějí vstoupit do komunální politiky
Podporujeme aktivní lidi, kteří uvažují o vstupu do komunální politiky. Přinášíme jim základní porozumění, co vstup do politiky obnáší. Spolupracujeme s těmi, kteří už do politiky vstoupili, a odborníky. Podporu přinášíme aktivním lidem všech uskupení, která ctí demokratické hodnoty. Primárně se zaměřujeme na podporu v příhraničních regionech, kde také pořádáme veřejné debaty.  VÍCE ZDE…

Vzdělávání začínajících komunálních politiků
Partnerská organizace Mladí občané z. s. je pořadatelem vzdělávacích workshopů pro začínající komunální politiky. Začínající komunální politiky demokratických stran a uskupení podporuje také zkušenostmi odborníků a mentorů, kteří už komunální politice působí. Více ZDE https://www.mladiobcane.cz/.

Osvětová kampaň
Ve spolupráci s předními médii přinášíme sérii článků o úspěšných komunálních politicích, kteří vzešli z občanské sféry. Přinášíme také informační materiály pro ty, kteří by chtěli do komunální politiky vstoupit v budoucnu.

Máte zájem o více informací?
Kontaktujte Zdeňka Mihalca, zdenek.mihalco@nadacevia.cz