Informace pro účastníky programů Fondu Kaufland

Máme radost, že jste získali podporu z programů Fondu Kaufland!

Na těchto stránkách najdete veškeré důležité informace týkající se vašeho projektu a zároveň i různé tipy a triky, které vám mohou pomoci v realizaci.

• formuláře pro závěrečnou zprávu a informace o jejích náležitostech
  • propagační, finanční i fundraisingový manuál ke stažení
  • informace o možnostech vzdělávání,  setkávání či odborných konzultací

Kdybyste cokoliv potřebovali, napište nám na kaufland@nadacevia.cz. Rádi vám pomůžeme a zodpovíme vaše dotazy!

ROZPOČET, ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ

Finanční manuál a změna rozpočtu

Před samotným čerpáním grantu vám doporučujeme přečíst si finanční manuál. Poskytne vám obecné informace týkající se například účetních dokladů či zaměstnávání osob, najdete v něm odpovědi na otázky ke změnám rozpočtu a bude se vám hodit při zpracování závěrečného vyúčtování. Pokud v manuálu nenajdete odpovědi, které hledáte, kontaktujte nás (). Odpovědi na některé otázky závisí na vaší individuální situaci a doporučujeme konzultaci s vaší(m) účetní(m).

Závěrečná zpráva a vyúčtování

Po skončení projektu budete předkládat závěrečnou zprávu – textovou část a finanční vyúčtování. Finanční vyúčtování je dobré dělat průběžně a účtenky skenovat, aby nevybledly.

Závěrečná zpráva je k dispozici níže, abyste se na ni mohli předem podívat a měli představu, co všechno budeme na konci projektu potřebovat vědět.

Úspěchy vašeho projektu

V závěrečné zprávě od vás potřebujeme konkrétní čísla, kterým říkáme měřitelné ukazatele. Jde například o to kolik lidí dorazilo na akce nebo kolik se aktivně zapojilo do příprav. Pomáhají nám změřit, jaký dopad má vaše činnost a tím pádem i naše podpora. Podívejte se do závěrečné zprávy, co je potřeba sledovat. Počty je dobré sledovat a zapisovat průběžně, ať to máte na konci po ruce. Čísla nejde někdy určit přesně, toho jsme si vědomi, ale budeme rádi za co nejpřesnější odhad.

Fotografie a video

Na konci projektu nám prosím dodejte:

• Fotografii PŘED a PO projektu (platí pro komunitní granty). V případě, že tvoříte něco konkrétního např. altán, tak by bylo skvělé fotit ze stejného úhlu a pohledu. Pokud jsou výsledky vašich aktivit nehmatatelné, tak zadání pojměte jakkoliv kreativně
  • pokud byste měli i video, tak to bude úžasné, ale nepovinné

PROPAGACE A MANUÁLY KE STAŽENÍ

Propagace a sdílení akcí

Při tvorbě plakátů, pozvánek či propagaci vašeho projektu nezapomínejte používat logo Kaufland a Nadace Via.

Pozvánky na vaše akce nám prosím zapisujte do společného harmonogramu.

Facebooková skupina je určena pro všechny podpořené v našich komunitních programech. Zaměřuje se na vzájemně se: lépe poznat, inspirovat, propojit, povzbudit, vzdělávat, motivovat, podpořit, ujistit, že to má smysl.

Manuály ke stažení

Manuál propagace pro příjemce grantů od Nadace Via.

A jako bonus přikládáme i fundraisingový manuál, ve kterém se dozvíte, jak získávat prostředky na vaši další činnost nebo jak pracovat s dárci.

VZDĚLÁVÁNÍ, SÍŤOVÁNÍ

• Vzdělávání

Máte možnost se zdarma zúčastnit vzdělávacích seminářů Nadace Via. Témata našich seminářů – týmová spolupráce, jak na fundraising, komunitní mapování, jak na sousedské komunitní projekty, PR seminář a nově nabízíme seminář Krajina je taky soused. Srdečně vás zveme! Termíny seminářů najdete na odkazu níže.

TERMÍNY SEMINÁŘŮ A PŘIHLÁŠKY ZDE

Pergoly/altány

Máme pro vás i krátké video (14 minut) týkající se drobných staveb (pergoly/altány) – na co je potřeba myslet předem, jaká povolení potřebujete atd.

Komunitní výsadba

Publikace Naše krajina

Publikace obsahuje úvodní osvětovou část a následně se věnuje konkrétním tipům, jak mohou lidé v rámci svých obcí a komunit přispět ke zlepšení stavu volné krajiny, ale i zastavěného území. Je určena zejména aktivním lidem, spolkům, starostům a zastupitelům obcí.

Jak na udržitelné sousedské aktivity

V manuálu najdete základní tipy pro pořadatele akcí šetrných k přírodě.

Síťovací setkání

V rámci realizace vašeho projektu i po jeho skončení máte možnost potkat se s dalšími podpořenými Nadace Via, která jsou plná inspirace a motivace.

Jak setkání probíhá, a co od něj čekat, si můžete přečíst v článku na našem blogu.

Setkání jsou pro vás nepovinná, ale určitě vám je doporučujeme!

Pozor změna – síťovací setkání se od grantové výzvy Milion pro Olomouc (2022) stávají povinná.

Termíny pro rok 2022 a 2023

• 5.11. 2022, Olomouc
  • 10.12. 2022, online
  • 11. 3. 2023, Praha
  • 11. a 18. 4. 2023, online (vždy 19.30 – 21.30, rozdělené setkání na dvě části)
  • 10. 6. 2023, Týn nad Vltavou

Setkání naživo probíhají vždy od 10 – 17 hodin.

Další termíny pro rok 2023 vypisujeme průběžně.