Na co půjdou vydražené peníze?

Vydražené peníze půjdou na programy Nadace Via. A konkrétně? Díky vydraženým penězům bude v Česku více lidí, kteří poznají své sousedy, pečují o své okolí a darují druhým. Díky dvaceti letům práce Nadace Via česká města a venkov ožívají. Tématy nadace jsou:

Umění žít spolu

Nadace podporuje každým rokem desítky projektů aktivních lidí v celém Česku, kteří proměňují veřejná prostranství, obnovují památky, oživují veřejný prostor českých měst či organizují sousedské slavnosti. Učí se tím pečovat o společný prostor, spolupracovat a zlepšují vzájemné vztahy. Právě to je na projektech zásadní – komunitní život, poznávání sousedů a pocit, že člověk někam patří.

Umění darovat

Nadace usiluje o to, aby se darování, dobročinnost, štědrost a starost o druhé staly běžnou součástí života lidí v Česku. Dětem a studentům pomáhá organizovat benefiční akce, šíří povědomí o filantropii vydáváním časopisu Umění darovat, oceňuje filantropické počiny Cenou Via Bona a provozuje službu Darujme.cz, díky které lidé snadno, on-line darují českým neziskovkám desítky miliónů ročně.

Přečtěte si: Příběhy podpořených, které ukazují, jak pomáhá Nadace Via

Přečtěte si: Reportáže z podpořených projektů na blogu Nadace Via