Milion pro

GRANTOVÝ PROGRAM MILION PRO ...

Společnost Kaufland ve spolupráci s Nadací Via realizuje program Milion pro …, jehož cílem je podpora dobrých sousedství v místech, kde Kaufland otevírá svou novou prodejnu. Chceme ve vašem okolí přispět k rozvoji komunitního setkávání a zvyšování kvality veřejného prostoru. Hledáme aktivní lidi, kteří chtějí zlepšit život v místě, kde žijí, potkávat se se svými sousedy a něco společně tvořit a zažít. V průběhu tří let věnujeme každý rok 333 333 Kč na vaše nápady. Pojďte spolu s námi změnit své okolí k lepšímu!

CO VÁM NABÍZÍME

• finanční příspěvek ve formě grantu až do výše 100 000 Kč
  • možnost účastnit se vzdělávacích seminářů Nadace Via
  • potravinový dar v případě pořádání akce pro komunitu
  • inspirativní setkávání se zástupci dalších podpořených projektů
  • podporu pracovníků nezávislé Nadace Via, která již 26  let podporuje v Česku komunitní život a poskytne vám svoje zkušené rady

JAKÉ PROJEKTY PODPOŘÍME

• pořádání sousedských setkání, slavností, swapů či kreativních akcí
  • vytváření venkovních i vnitřních míst k setkávání (např. altánky, pergoly, grilovací místa, hřiště)
  • nastartování provozu komunitních center, komunitních zahrad, komunitních dílen, re-use center
  • úprava zanedbaných míst či revitalizace parků
  • výsadba květin a stromů ve veřejném prostranství
  • pořádání nekomerčních kulturních akcí, do jejichž přípravy se zapojí i místní komunita

Ať už budete žádat na cokoli z výše uvedeného, myslete na to, že projekt by měl:

• zapojovat veřejnost do příprav a realizace projektu, vycházet z potřeb místních lidí;
  • přinést změnu do fungování místní komunity, přispět ke zlepšení vztahů mezi sousedy (starousedlíky i přistěhovalci);
  • zvýšit důvěru mezi sousedy;
  • být určen co nejširší veřejnosti a různým cílovým skupinám;
  • zlepšit kvalitu života lidí ve vaší obci, městě;
  • být v souladu s životním prostředím.

Svůj nápad od začátku plánujte s dalšími lidmi ve vašem okolí a vaši místní komunitu zapojujte do všech fází projektu. Podporujeme pouze projekty, které mají lokální a nekomerční charakter.

OTEVŘENÉ GRANTOVÉ VÝZVY

Milion pro Turnov a okolí

Druhý ročník Milion pro Turnov spouštíme 1. února 2024. Vstupní dotazník můžete vyplnit nejpozději do 24. března 2024.

Milion pro Poděbrady a okolí

Vyhlásili jsme druhý ročník grantové výzvy a od 1. prosince 2023 nám můžete zasílat své projekty. Vstupní dotazník vyplňte nejpozději do 18. února 2024.

PŘEDCHOZÍ GRANTOVÉ VÝZVY

Milion pro České Budějovice

Třetí ročník grantové výzvy vyhlásíme na jaře 2024. Sledujte naše webové stránky a sociální sítě.

Milion pro Čestlice a okolí

Třetí ročník grantové výzvy vyhlásíme na jaře 2024. Sledujte naše webové stránky a sociální sítě.

Milion pro Strakonice a okolí

Třetí ročník grantové výzvy Milion pro Strakonice a okolí vyhlásíme na podzim roku 2024! Sledujte naše webové stránky a sociální sítě.

Milion pro Moravskou třebovou a okolí

Druhý ročník grantové výzvy Milion pro Moravskou Třebovou a okolí vyhlásíme na podzim roku 2024. Sledujte naše webové stránky a sociální sítě.

Milion pro hustopeče a okolí

Další ročník grantové výzvy Milion pro Hustopeče a okolí budeme vyhlašovat v zimě 2024. Sledujte naše webové stránky a sociální sítě.

Milion pro Rožnov pod Radhoštěm a okolí

Milion pro Rožnov pod Radhoštěm a okolí je uzavřená grantová výzva, ve které jsme v průběhu tří let podpořili 13 projektů zaměřených na podporu komunitního života a úpravu veřejných prostranství.

Milion pro Olomouc

Milion pro Olomouc je uzavřená grantová výzva, ve které jsme v průběhu tří let podpořili 17 projektů rozvíjející komunitní život v Olomouci.

Děkujeme společnosti Kaufland za spolupráci na projektech, které zlepšují sousedské vztahy a zkrášlují veřejný prostor.